Elektromos chafing volt a tananyag – a gyerekek ámultak

Mindig lenyűgöz, hogy a gyerekeket mennyire egyszerű az élet vívmányaival lenyűgözni, hiszen még olyan nyíltak és érdeklődők, hogy őszintén rá tudnak csodálkozni olyasmire, ami a felnőttek számára már teljesen hétköznapi. Igaz ez a beteg gyerekek esetében is, akik még nagyobb kíváncsisággal állnak bele ezekbe a témákba, mert addig is elfelejtik a betegségüket. Egy gyermekkórházban vagyok ápoló és gyakran mesélek a gyerekeknek mindenfélét a nagyvilágból. A legutóbb az elektromos chafing volt a téma, mégpedig azért, mert én is csak akkor ismerkedtem meg ezzel a kifejezéssel.

Egy állófogadáson került elő, aztán a hunniakristaly.hu-n olvastam tovább a dolognak. Az elektromos chafing tulajdonképpen azt takarja, hogy az ételeket például egy állófogadáson hogyan tartjuk melegen. Erre többféle megoldás létezik, ahogyan azt is elolvashattam, hogy komoly fejlődési folyamata volt ezeknek az eszközöknek. Az, hogy az ételek melegítése napjainkban már elektromosan történik a leghatékonyabban, nem meglepő. Elektromos izzószállal és hőfokszabályzási lehetőséggel könnyű a megfelelő hőfokon tartani a felkínált ételeket. Mert hogy itt arról is van szó, hogy az állófogadásokon, vagy svédasztaloknál felkínált ételeket milyen módszerekkel tartják melegen. Elárulom, hogy nagyon egyszerű megoldások léteznek erre, de ami ezek közül a leginkább működik napjainkban, az az elektromos chafing és az indukciós chafing. Ezek a leghatékonyabb megoldások mindarra, hogy az ételt az ideális hőfokon lehessen tartani.

A hunniakristaly.hu volt az informátorom a témakörben, ami egy profi konyhai eszközökkel foglalkozó oldal. Itt vásárol mindenki, aki hivatásszerűen űzi a vendéglátást, mint a kávézók, cukrászdák, éttermek és még a menzák is. Úgyhogy ha hasonló témában keresnétek eszközöket, akkor ezen az oldalon garantáltan megtalálhatjátok.