Soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz a megoldás!

Az elmúlt pár évben drasztikusan megnövekedett a hőmérséklet az egész világon, amelyet elég erőteljesen érzünk Magyarországon is. Legfőképpen a nyári időszakban, ugyanis manapság előfordult már olyan is, amikor 40 Celsius-fok fölé ment a hőmérséklet. Ráadásul 2023. őszén az is tapasztalható volt, hogy szeptember első két hetében még bőven nyárias idő volt. Olyannyira, hogy nagyon sok egyetemistát láttam az utcán szoknyában, rövidnadrágban és egyéb nyári, lezserebb öltözékben.

Ennek köszönhetően egyre több házban, illetve lakásban megjelentek a klímaberendezések, amelyek elősegítették a jobb hőmérséklet megteremtését, így a nagy meleg elviselését is.

Azonban a folyamatosan dráguló hagyományos fűtés már nem minden család számára ideális, hiszen nem tudnak minden hónapban félretenni ekkora mennyiségű pénzt. Ennek megoldására jelentek meg olyan klímaberendezések is, melyekkel be lehet fűteni egy szobát, de akár még egy kisebb lakást vagy emeletet is. Így lehetővé téve azt, hogy “kettőt egy csapásra”. Emellett kényelmi szempontból is nagyon hasznos.

Pontosan ebből az apropóból vettünk mi is egy ilyen klímát, főleg azért, mert a kishúgom és én rendkívül fázósak vagyunk. Elkezdtük használni és minden tökéletesen működött, amely a mi esetünkben nagyon meglepő volt, hiszen elég sokszor jártunk már úgy, hogy megkaptuk az egyetlen hibás eszközt a raktárból…

Ellenben arra lettünk figyelmesek, hogy a testvérem sokkal több alkalommal lett beteg, legfőképpen folyt az orra, köhögött és folyamatosan tüsszentett. Elmentünk orvoshoz vele, de csak annyit tudtak mondani, hogy megfázott. Na de mindig? Ráadásul ennyire melegben? Én ezt nem akartam elhinni, ezért elkezdtem megfigyelni, hogy vajon mi lehet rá ilyen hatással…

Ekkor vettem észre azt, hogy amikor bekapcsoltuk a klímát, akár fűtésre, akár hűtésre, akkor kezdte el rosszul érezni magát a húgom. Sose gondoltam volna, hogy ez állhat a dolog hátterében! Azonnal elkezdtünk keresni egy másik megoldást arra, hogy azért mégse fagyjunk meg a nagy téli hidegben.

Ezután elkezdtem keresgélni az Interneten, és egy nagyon érdekes címre lettem figyelmes: “Korszerű elektromos fűtés – akár a Te otthonodba is!“. Ezelőtt soha nem hallottam még az elektromos fűtés fogalomról, ezért elkezdtem kutakodni a témában. Szerencsére az oldal tetején, a cím alatt megtaláltam a hosszabb leíráshoz vezető gombot “Érdekel” néven.

Nagyon féltem attól, hogy úgy lesz leírva a működése, hogy egy árva szót sem fogok belőle érteni, hiszen be kell vallanom, ezelőtt nem sokat foglalkoztam ezzel a témával. Azonban ezen az oldalon egy nagyon részletes, teljesen korrekt és még egy laikus ember számára is érthető módon van elmagyarázva minden. Rendkívül örültem ennek, hiszen így sikerült nagyon sok dolgot megtudnom az elektromos fűtésről.

Fontosnak tartom kiemelni azt, hogy elengedhetetlen a hatékony fűtés megválasztása, hiszen ha nem a megfelelőt választjuk, akkor könnyen előfordulhat, hogy fázunk a lakásban a fűtés ellenére is. Ebben pedig ez megbízható megoldás lehet.

Ezenfelül ez egy eléggé környezetbarát, valamint korszerű alternatíva tud lenni a családok számára. Mégpedig azért, mert nem a hagyományos gázfűtést, avagy szénnel/fával való fűtést alkalmazzuk, amellyel valamit elégetnénk, és károsanyagot bocsátanánk ki. Emellett a rengeteg fa kivágása sem túl kedvező megoldás, hiszen nagyon-nagyon sok év, mire azok megújulnak.

Abból a szempontból is előnyös lehet ezt a fűtési módszert választani, mert nem jár vele túl sok macera, kosz, cipekedés, valamint veszély, mint mondjuk akkor, hogy ha fával, avagy szénnel melegítenénk a lakásunkat. Ráadásul vannak olyanok is, amelyek rendkívüli módon drágák, habár ezek kényelmi szempontból megfelelőek, de egy normál család számára hatalmas és talán megengedhetetlen összeg is lehet. Erre pedig ez nem igaz!

Ezeken felül az ilyen, eddig is használt berendezések folyamatos karbantartást, felügyeletet, ellenőrzést és tisztítást igényelnek a használótól, amely eléggé megterhelő és fárasztó tud lenni, főleg egy kisgyermekes család vagy egy idős pár számára.

Pontosan ezek miatt is hasznos ez a megoldás. Azonban ha még ez sem elég információ, meggyőző érv, akkor meg szeretném említeni azt is, hogy ha valaki csupán elektromosságot alkalmaz a fűtés energiaforrásaként, akkor semmilyen melléktermék nem keletkezik vagy károsanyag-kibocsátás nem történik, szimplán érezzük a kellemes meleget.

Érdekességképpen szeretném kiemelni azt is, hogy megújuló erőforrásból (pl.: napelem), igaz, hogy nagyobb befektetéssel, de akár te magad is elő tudod állítani az elektromosságot. Így aztán nem kell a hálózatból vételezni sem. Ez azért is vonzó, mert nem hiszem, hogy túlságosan megvalósítható az, hogy kimész a telkedre bányászni egy kis szenet vagy gázt… Ezenkívül viszonylag kicsi, zajtalan, és valamelyest gyorsabban is kezdi el minél inkább felmelegíteni a szobát.

Mindemellett nem csak önmagában lehet alternatíva az elektromos fűtés, hanem kiegészítésképpen, amely mindenképpen mérvadó lehet a döntéshozatallal kapcsolatban. Hiszen… ha netán mégse válik be, akkor sincs hatalmas veszíteni valód. (Habár garantálom, hogy nem fogod megbánni!)

Mindenképpen fontosnak tartom azt, hogy írjak arról a tényről, hogy manapság az energiaárak nem túl barátságosak. Ellenben úgy gondolom, érdemes megemlítenem, hogy egyre több áramszolgáltatónál létezik olyan opció, amikor megújuló forrásból származó áramot lehet venni. Ezáltal nem lesz senkinek sem lelkiismeret-furdalása amiatt, mert környezetkárosító hatása lenne az energiának, amivel fűt.

Talán az egyik legnagyobb előnye mégis az, hogy az alkalmazásának nem kizárólag egy módja van, ugyanis létezik elektromos radiátor, konvektor, kandalló, de még kazán is! Ezek pedig mind elérhetőek az oldalon.

Ha ez a sok-sok előny még mindig nem győzött meg eléggé, akkor szeretném ajánlani a figyelmedbe a weboldalon (futesrendszerek.hu) található további cikkeket az elektromos fűtéssel kapcsolatban. Itt találkozhatsz a különböző opciókkal, megoldási formákkal, típusokkal is. Arról is láthatsz információkat, hogy mindezeket miért is érdemes, avagy megéri-e választani.

Ezeket a cikkeket olvasva döntöttünk mi az elektromos radiátor mellett, hiszen az elemek nagyon jó hőtároló tulajdonsággal rendelkeznek, amely által állandó hőmérsékletet biztosítanak a szobában. Sikerült rábeszélnem a családot egy elektromos törülközőszárítóra is, így a kádból kijőve rögtön a meleg törülközőbe tudunk bújni.

Komfortos és elképesztően gyönyörű lehet egy elektromos kandalló beszerzése is, hiszen nem csak feldobja a lakást, hanem még a korommal sem kell foglalkozni. Ráadásul van egy beépített termosztát, amelynek segítségével szabályozhatjuk a hőmérsékletet. Nincs szükség se tűzifára, sem túl nagy helyre, és még a füst- vagy károsanyag kibocsátástól sem kell tartanunk. Be is tudjuk előre programozni, így amint hazaérünk, élvezhetjük is a szoba melegét.

Korszerű elektromos fűtés – akár a Te otthonodba is!

Végül, ha emellett döntesz, akkor rád is igaz lesz a “Korszerű elektromos fűtés – akár a Te otthonodba is!” cikk cím, amely szerintem, az előbb leírtak alapján mindenképpen hatalmas előnyt jelenthet manapság.

Miután pedig meghoztad a döntést, akkor nincs más dolgod, mint az árajánlatot kérő adatlapot kitölteni. Ezután felveszik a kapcsolatot veled annak érdekében, hogy a lehető legpontosabban tudd ismertetni a pontos elképzelésed velük.