Így lett az új főzőzsámoly a kifőzdénk igazi dísze!

Nagyon érdekes tud lenni, hogy mi mindent találhat az ember teljesen véletlenül, akár aközben is, mikor valami teljesen mással foglalkozik. Így esett meg, hogy amikor a kisfiam beteg lett, és otthon maradtam vele, akkor találtam egy remek lehetőséget, hogy fejlesszük a családi kifőzdénket egy új főzőzsámoly megrendelésével az rdealer.hu-ról! Már kifejezetten ideje volt a cserének, és így elég jó áron sikerült a dolgot megoldani. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen minden eseménynek megvan a maga háttere. Szóval, éppen a pult mögött álltam, amikor telefonáltak az iskolából, hogy a gyerek nem érzi jól magát, menni kéne érte. Egyből szóltam a férjemnek is, aki egyébként a szakács, hogy el kell szaladnom, és valószínűleg vissza sem jövök. Jelezte, hogy persze, menjek csak, ő majd viszi tovább a boltot. Egyből ugrottam is az autóba, és meg sem álltam a kicsivel a gyerekorvosig, aki megállapította, hogy torokgyulladása van. Na, gondoltam, akkor az minimum egy hét, míg kiheveri.

Otthon aztán persze egyből ágyba tettem a gyereket, és felhívtam a férjemet, hogy hazafelé váltsa ki a gyógyszereit. Mivel még csak 8 éves, így nem tehettem meg, hogy másnap én is megyek dolgozni, őt pedig itt hagyom és elfoglalja magát, otthon kellett maradnom vele. Persze valahol nem bántam a dolgot, hiszen az utóbbi időben nem sok pihenés jutott, de más dolog is a fejembe ötlött: éppen ez a legjobb alkalom arra, hogy kicsit körülnézzek, honnan is lehetne a kifőzde régóta halogatott fejlesztését felszerelését megoldani! Többek között egy új főzőzsámoly volt a legégetőbb, hiszen mi napi szinten használjuk, nagy adag ételek megfőzésére. Egy nagy kondér gulyást vagy pörköltöt nem lehet csak úgy, gáztűzhelyen elkészíteni, egy bizonyos mennyiség fölött szükség van a nagyobb teljesítményre. És így akadtam rá az rdealer.hu oldalára, akik kifejezetten vendéglátóipari egységek felszereléseivel, gépeivel foglalkoznak!

Aki dolgozott már vendéglátásban, az pontosan tudja, hogy itt kicsit erősebb eszközökre, gépekre van szükség, mint egy átlagos háztartás konyhájában. Amíg egy háziasszony remekül elvan a belépő/hobbi szintű dolgokkal, addig nekünk, profiknak kicsit magasabb szinten kell ugyanezt űznünk, ráadásul napi szinten. Ha egy hobbiszakácsnak is minden nap el kellene készítenie 150-200 adag ételt, nem biztos, hogy sokra menne a sajt felszerelésével. Kellenek dagasztógépek, ipari tűzhelyek, hűtők, sütők, és persze a mi esetünkben legalább egy főzőzsámoly is. Egy többcsillagos étterem értelemszerűen már nem foglalkozik egytálételekkel, pörköltekkel, bár azért a nagyobb adag leveseket nekik is meg kell valahogyan főzni, nem igaz? Mivel még sosem dolgoztam ilyen elegáns helyen, így csak elképzeléseim vannak. Mindenesetre több helyen is ajánlották az rdealer.hu oldalát, ahol új és használt, de kitűnő állapotú ipari konyhai gépeket egyaránt találni, kifejezetten kedvező áron!

Így találtam rá a főzőzsámoly kínálatra is, amely az RDealer esetén főleg Empero gyártmányúakból áll. Ez egy viszonylag régi, több mint 30 éves török vállalat, kifejezetten a konyhai és streed food büfék felszereléseire specializálódva. Ha valakik tudnak valamit a gasztronómiáról és kellékeiről, akkor azok a mediterrán népek, így a törökök is, szóval már meg is volt alapozva a bizalmam. Ki is választottam egy 14 kW teljesítményű főzőzsámolyt, ami tökéletesen megfelelt a mi céljainknak, és este megmutattam a férjemnek is, miután hazajött. Egyetértettünk benne, hogy ennél jobbat nemigen találnánk, úgyhogy másnap fel is vettem a kapcsolatot az rdealer.hu ügyfélszolgálatával, és megérdeklődtem, mennyibe is kerülne akkor, ha kiszállíttatjuk velük. Meglepetésemre egyáltalán nem mondtak vészes árat, úgyhogy le is adtam a megrendelést, és a következő hét elején már az új főzőzsámoly biztosította a nagy kondérunk alá a főzéshez szükséges lángot! Ha esetleg Te, kedves olvasó, szintén hasonló területen tevékenykedsz, mindenképpen nézd meg az RDealer oldalát, mert csupa-csupa hasznos dolgot találhatsz, gyakorlatilag alkalmi áron!