Ott segítek, ahol tudok

A gyermekgyógyítás területén dolgozom, házhoz járó ápoló vagyok. Nehéz munka, főleg a léleknek, de egy idő után az ember megedződik, legalábbis amennyire lehetséges, és csinálja a dolgát, mert tudja, hogy a kis gyerkőcöknek mennyire nagyon szükségük van rá, és ha ő nem csinálja, eggyel kevesebb ember törődik velük, és sajnos így is kicsi az ilyen emberek száma.

Négy gyerek van jelenleg, akikhez kijárok, ezek a családok sajnos nem a gazdagságukról híresek, ami meglátszik a környezetükön is ahol élnek, és az életminőségükön is, pont ezért ott segítek, ahol tudok. Szoktam vinni nekik alapélelmiszereket, vagy kinőtt, feleslegessé vált ruhadarabot, vagy éppen ha van valamim, amit nekik tudok adni.

Amíg a gyerekekkel foglalkozom, a szülőkkel is beszélgetek. A szülők nagyon erősek, pozitívan állnak a dolgokhoz, de elkél nekik a segítség, mind anyagilag, mind lelkileg.

A múltkor például egy anyuka a lakásbiztosításról kérdezett. Az elhunyt apja házába költöztek nemrég a kislányával, és kiderült, hogy nincs biztosítás a házon, de sajnos nem túl sok pénze van rá Editnek. Erről kérdezett, hogy tudok-e valami olcsó megoldást.

Nekem épp a napokban mesélt egy barátnőm arról, hogy talált egy oldalt, ahol talált egy aloldalt lakásbiztosítás akció online címmel. Ezt vetettem fel én is Editnek, és az előtt, hogy kellemetlen helyzetbe jött volna amiatt, hogy nincs bekötve hozzájuk az internet, elővettem a telefonomat, és rákerestem az említett oldalra. Megjegyeztem, mert nekem is esedékes módosítanom a lakásbiztosításomon. Odaadtam a készüléket Editnek, amíg a lányát tornáztattam, hogy nézze meg, jól tudom-e, hogy van erre lehetőség.

Csöndben ült egy ideig, aztán bátortalanul megszólalt, hogy ez az oldal elég meggyőző, és úgy látja, ha online köti a biztosítását, nemcsak hogy gyorsabban életbe lép, de akciók is elképzelhetők, nyilván más és más feltételekkel a más és más biztosító cégeknél.

Megbeszéltük, hogy valamikor összeülünk, és kibeszéljük a lakásbiztosítás akció online témáját egy kávé mellett, és ez így is lesz, szeretnék Editnek és lányának segíteni.