Hagyjunk élhető jövőt gyermekeinkre!

Mi szülők köztudottan bármire képesek vagyunk a gyermekeinkért. Ha kell, külön főzünk nekik, akkor is, ha semmi kedvünk hozzá, és nekik adjuk az utolsó szeletet a tortából, amelyet egyébként mi is nagyon szívesen elfogyasztanánk. Szeretjük kényeztetni a kis lurkókat, mindemellett az egészségükre is nagyon ügyelünk, még jobban, mint a sajátunkéra.

Az viszont elszomorító, hogy egy nagyobb perspektívából nézve, hiába az egészséges táplálkozás, elegendő mozgás és a vitaminok, ha egyszer olyan mértékben szennyezett a környezetünk. Éppen ezért a férjemmel már egy ideje azon gondolkodtunk, hogy teszünk valamit annak érdekében, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, és megóvjuk a környezetet. Úgy gondoltuk, hogy a lehető legprofitábilisabb lépés a zöld úton egy napelemrendszer telepíttetése lesz. Ezzel a kis lépéssel máris hozzájárulhatunk bolygónk szennyezésének és kizsákmányolásának csökkentéséhez, hogy gyermekeinkre, unokáinkra egy szebb világot hagyhassunk.

Így született tehát meg az ötlet, viszont a megvalósítást sok-sok kutatás és tájékozódás előzte meg, hiszen nem egy kétfilléres dolog, hanem egy hosszútávú befektetés. Mi ezen a linken tájékozódtunk a legtöbbet a témában: https://napelemrendszer.info/napelem-palyazatok.html

Vannak pályázatok, illetve kedvező feltételű támogatásokat is lehet igényelni a napelemek beszerelésére. Miután tájékozódtunk a pénzügyi dolgokról, a napelemek működéséről, illetve a különböző márkákról alkotott véleményeket is végigolvasgattunk, nem volt más hátra, mint időpontot egyeztetni a legmegbízhatóbbnak ítélt céggel. Akiket mi megbíztunk ugyanaz a cég, mint amelyiket belinkeltem korábban. Nagyon informatív a honlapjuk, bátran ajánlom az érdeklődőknek, akik információra éhesek.

Szóval az időpont egyeztetése után az egyik felettébb szimpatikus munkatárs kijött, elmondta, hova lenne érdemes napelemet telepíteni az ingatlan adottságai miatt, valamint azt is kiszámolta, hogy az éves áramfogyasztásunk alapján hány napelem panelre lesz szükségünk. Maga a beszerelés egyetlen nap alatt lezajlott.

Azóta is remekül működik, azonnal elkezdte visszahozni az árát: nem mi fizetünk az áramért, hanem a szolgáltató fizet nekünk, ugyanis a fel nem használt energiát visszatáplálja a rendszer a hálózatba. Azt is szeretném még hozzátenni, hogy az áram folyamatosan drágul, de a napenergia nem. Már csak emiatt is egy kiszámítható befektetés, ráadásul évtizedekig karbantartani sem kell a paneleket.

Szóval pénzügyileg is megérte, de még egyszer mondom, nekünk a fő motiváció az volt, hogy a gyermekeink, és az ő gyermekeik, meg majd azok gyermekei ugyanúgy élvezhessék a napsütést és a madárcsicsergést, egészséges környezetben.

Véleményem szerint főleg unokáink miatt éri meg szimbiózisban élni a bolygóval, és jó példát mutatva érdemes másokat is erre ösztönözni.