Te hallottad már ezt a sztorit?

Biztos, hogy sokan emlékeznek arra az esetre még tavalyról, amikor itthon hamar elterjedt a híre annak, hogy egy anyuka a közösségi média segítségével próbált gyermekének pénzt összegyűjteni egy olyan iszonyatosan drága gyógyszerre, ami megmenthetné kisfia életét.

Amikor olvastam, nem hittem a szememnek, hogy egy gyógyszer ilyen drága, hogy ennyire sok pénzbe kerülhet. És az állam nem tesz semmit. És a nagyemberek, a politikusok, a gazdagok még csak meg sem mozdultak akkor. Az átlagpolgárok gyűjtötték össze neki azt a több százmillió forintot, ráadásul pár nap vagy talán 1-2 hét leforgása alatt. Mindenki megmozdult érte, még külföldről is sokan utaltak pénzt. Én is utaltam, amennyit tudtam. Sőt, ismerőseim is, és mindenki, aki tudta, megosztotta ezt a posztot saját magánál és terjesztette a hírt.

Aztán kiderült, hogy van még egy kisfiú, neki is összegyűlt a pénz. Azután változások léptek érvénybe, ha jól tudom, ebbe nem mennék bele most.

A gyerekek gyógyítása is nagyon fontos, erre is ugyanúgy oda kell figyelni, támogatni őket, fejlesztéseket végezni, és ha kell, drasztikus változásokat hozni annak érdekében, hogy a gyerekek is egészségesek lehessenek.

Te mit gondolsz erről? Hallottad ezt a sztorit már?